ChurpChurp

Nuffnang ads

Wednesday, 25 May 2016

Menu Diet #1

Hiiii...

Meh nak kongsi menu diet yang simple and sedap dengan korang semua...Setelah habis tempoh berpantang selama sebulan badan naik macam belon yang dipam dengan sepenuh hati...muahahaha...Nak berdiri depan cermin pun rasa takut...ohh emmm geee...what happen to me!!!

Dengan penuh rasa kesedaran dan keinsafan dan keterpaksaan maka bermulalah episod my DIETTT...Moga berterusan la hendaknya...krikkrikkrik



Kalau mood rajin datang maka terjadilah hidangan seperti ini...

Cara membuatnya:

Perap ayam dengan serbuk cili, lada putih, lada hitam, oregano flakes, garam dan madu....sejam dua pun cukup...then panggang lerrrr...me just bakar atas non stik pan....nampak kehitaman sikit-sikit masak la namanya tuuuu...Semerbak bau oregano serata rumah tawww...makin berkeroncong perut...hahaha....sayur tu masak untuk en Husband tapi saya curi makan sikit...:)

Sebenarnya nak memasak menu untuk diet ni senang je...Mudah dari masak lauk pauk biasa tu...Tapi akan jadi susah if kena masak untuk orang yang tak diet sekali...Nak sambal la...Nak ikan goreng la...Nak sayur la....huhuhu...Ehhh, ni bukan merungut tapi sekadar bercerita...heeee

Saya ni bukan la diet teruk-teruk sangat pun...Cuma malam memang tak makan nasi...Makan roti or buah je...Siang pun makan dalam portion yang sikit je...Palinggggggg penting kena kurangkan benda yang sweeetttttssss....Benda manis ni merupakan punca utama gemuk sebenarnya...Untuk saya bab ni yang paling susah sebab i love to eat sweet things so much...kihkihkih

Hope lepas ni ada rupa Neelopakkk la sikit...heeeeeeeeeeeee





Tuesday, 24 May 2016

Happy Besday to Me

Uhuuuuu...

Tudia lama sangat ni menghilangkan diri yang makin somel niiii...muahahhaha...Tetiba teringin pulak nak menulis hari ni....Mungkin sebab semalam "happy besday to me" kot...Boleh macam tuuuu....heeee

Keje pun tak banyak kat office harini...So, pagi-pagi dah membuat aktiviti meng'google'....:) Haissshhh bila la nak ada mood rajin menulis blog hari-hari ni...kemalasan nya tak terkata laaa...walaupun selalu jugak buka blog ni...emmmm

Cerita terkini puan blog ni biasa-biasa je...Ada yang baik ada yang kurang....huhu...Apa pun Alhamdulillah dengan segala kurniaan dan ujian dari Nya...menjadikan puan blog bertambah matang dan berusaha memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik pada semuanya...:)

InsyaAllah kalau diberi kerajinan akan berkongsi cerita pahit+manis yang terjadi 2 bulan lepas...cerita keguguran buat kali ke 2...uwaaaaaa...but don't worry, puan blog dah sembuh mental dan fizikal sepenuhnya....heeee

Ehhh, cerita tentang besday kita semalam la yeee....sekejapan dah melangkau ke 30 seriessss...tuoooo dah den ni haaaa....hukhukhuk...tua pada umur je tapi muka still chomel rasanya...krikkrikkrik...ucapan pertama mestilah dari En husband tersayang...nasib baik dia ingat...kalau tak siapppp...

Paling best bos department baru beli kek terpaling sodappp semalam...heeee...suprisee sungguh sebab tak fikir langsung die akan beli kek bagai...terharu campur syokkk sangat...hikhikhik...2 tahun keje kat department lama bos lama yang belikan...every year dia beli....teringat sangat....thanks so much Seri Hayu...nasib baik bos baru ni pun terbaikkk...Alhamdulillah, selalu dapat bos yang baik hatinya...

Ni la kek mahai tuuu...Manggo Mille Crepe

nampak sodappp takkk...heee

collegue :)

semangat menikam kek...

Emmm....semoga dengan pertambahan umur ini akan meningkatkan keimanan dan ketakwaan kepada Nya yg Maha Esa...Moga mudah rezeki dalam segala-galanya...heeee....And moga rajin update bloggg...:)

Friday, 24 April 2015

Mau Pulang Awal

Salam semua...

Today saya mau pulang awal...sebabnya mau menghantar mak n bapak ke airport...dieorang nak pulang ke Langkawi sudahhh...ada checkup dekat hospital...lepas ni adakah mereka akan datang semula untuk menjaga 2 ketui itu bergantung kepada keadaan semasa...huhuhu

Sukalah bapak tu dapat balik rumah terchenta dia tuuu...senang nak membuat urusan harian dia...lagipun katanya udara di PJ ni tak sihat...kuikuikui...asyik sakit je bila dok sini...orang tua macam tu lah kannn...ingat rumah dia kat kampung je selalu...

Mesti rindu kat cucu dua ketui dia pasni...hampir 6 bulan jaga depa...

Kalau ikut mak dia tak kisah sangat...asalkan cucu dia terpelihara dengan baiknya...heheheh...tapi bapak nun dah tak sihat pulak bila kat KL ni...hope dok langkawi kesihatan bapak baik macam selalu semula...=)

Bersama dua cucu mereka


:)