ChurpChurp

Nuffnang ads

Wednesday, 25 May 2016

Menu Diet #1

Hiiii...

Meh nak kongsi menu diet yang simple and sedap dengan korang semua...Setelah habis tempoh berpantang selama sebulan badan naik macam belon yang dipam dengan sepenuh hati...muahahaha...Nak berdiri depan cermin pun rasa takut...ohh emmm geee...what happen to me!!!

Dengan penuh rasa kesedaran dan keinsafan dan keterpaksaan maka bermulalah episod my DIETTT...Moga berterusan la hendaknya...krikkrikkrik



Kalau mood rajin datang maka terjadilah hidangan seperti ini...

Cara membuatnya:

Perap ayam dengan serbuk cili, lada putih, lada hitam, oregano flakes, garam dan madu....sejam dua pun cukup...then panggang lerrrr...me just bakar atas non stik pan....nampak kehitaman sikit-sikit masak la namanya tuuuu...Semerbak bau oregano serata rumah tawww...makin berkeroncong perut...hahaha....sayur tu masak untuk en Husband tapi saya curi makan sikit...:)

Sebenarnya nak memasak menu untuk diet ni senang je...Mudah dari masak lauk pauk biasa tu...Tapi akan jadi susah if kena masak untuk orang yang tak diet sekali...Nak sambal la...Nak ikan goreng la...Nak sayur la....huhuhu...Ehhh, ni bukan merungut tapi sekadar bercerita...heeee

Saya ni bukan la diet teruk-teruk sangat pun...Cuma malam memang tak makan nasi...Makan roti or buah je...Siang pun makan dalam portion yang sikit je...Palinggggggg penting kena kurangkan benda yang sweeetttttssss....Benda manis ni merupakan punca utama gemuk sebenarnya...Untuk saya bab ni yang paling susah sebab i love to eat sweet things so much...kihkihkih

Hope lepas ni ada rupa Neelopakkk la sikit...heeeeeeeeeeeee





No comments:

Post a Comment

Thanks for droppin' the comments.